Trofast lojalitet, oavsett vad

Efter många vändor fick EU-parlamentarikern Kristina Winbergs medarbetare Joel Ankar, som redan redan i början av 2015 uppmärksammats skrivit rasistiska och antisemitiska kommentarer på Flashback, lämna SD. Ankar är däremot inte ensam om att uttryckt antisemitism och fått sitta kvar, Stiftelsen Expo listade nio andra exempel. I detta inlägg riktar jag sökarljuset mot vad som skrivits och sagt, och Winbergs svar i Expressen idag.

Jerzy Sarnecki är professor i kriminologi och författare. På antisemitiska nätforum och hatsajter har det skrivits spaltkilometer antisemitiskt hat mot honom. I maj 2014 skrev Sarnecki en text i Svenska Dagbladet, ”Måste jag finna mig i påhopp på nätet?”, i vilket han avslutar:
Måste jag, för att jag vill delta i den demokratiska samhällsdebatten, acceptera att jag och alla andra som söker på mitt namn får se denna förintelsens symbol stämplad i min panna? Och måste jag finna mig i alla dessa antisemitiska påhopp som riktas mot mig och många andra i alltför för många texter som i dag finns på nätet?
En av de personer som deltagit i hatet är Ankar. Såhär skrev Ankars:
Judesvinet [Jerzy Sarnecki] har exakt 0 charm utan har en pissig fittattityd mot de flesta verkar det som. 
Ingen annan nation skulle acceptera att någon smutsig liten polack satt och hatade landets urinvånare på bästa sändningstid i statstelevision.
Andra benämningar: ”den … skröpliga judegubben”, ”krokiga judegubbar”, ”det sorgliga lilla svinet Jerzy är den som stinker av svenskhat och mindervärdeskomplex”. En kommentar avslutas med att Ankar skulle ta ställning mot ”vänsterbögar och gamla krokiga judegubbar av Sarneckis kaliber”.

Ankar erkände inläggen, internt och externt. På detta svarar Winberg:
Det enda jag hört är att han hade nån lärare som var ”kroknäsa”.
Då måste jag självfallet ställa mig frågan: Är ”kroknäsa” ett så pass vanligt uttryck inom Sverigedemokraterna att det inte fångar Winbergs uppmärksamhet? Och, är medarbetares antisemitism inte ett problem förens det uppmärksammas i media?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar