På jakt efter den tid som flytt

Jan Sjunnesson var förut chefredaktör för den SD-ägda tidningen Samitden. Sjunnesson som anställdes för att driva och leda Samtiden men projektet kantades av bakslag och i våras upphörde samarbetet. Bloggen Faktoider rapporterade om hur Avpixlat-skribenten Jan Sjunnesson talade inför konspiracister den 2/12 2015 i Göteborg. Jag tänkte följa upp det med lite länkar och bilder.

Jag är nämligen inte speciellt förvånad över Sjunnessons nya taktik, och han var medveten om var han skulle föreläsa. Deras konspirationsteorier är så pass centrala att de till och med namngivit föreningen efter det latinska uttrycket ”Cui Bono”, ett ledord inom konspiracistiska rörelser, som ungefär betyder ”vem gynnas?”. Föreningen grundades 2010 och säger sig vara en ”ideell förening som är religiöst och politiskt obunden” och har som ”ändamål att informera människor om tankar, idéer, teorier och forskningsresultat”. Faktum är att det egentligen är en förening som sprider grova vanföreställningar, konspirationsteorier, antisemitism, etc. Föreningen fick bl.a. uppmärksamhet 2014 för att ha bokat högerextremisternas alla kärleksakademiker Karl-Olof Arnstberg och lyckats hyra en lokal av Göteborgs Stad. Den 23/2 2015 skrev Sjunnesson följande i Föreningen Cui Bonos Facebookgrupp:

De försökte återigen hyra lokaler av Göteborgs Stad men fick nej. Sjunnesson kommenterar i Cui Bonos Facebookgrupp:

Vidare har Sjunnesson vid flera tillfällen promotat olika föreläsningar och videor om sig själv i Facebookgruppen. Utöver att sprida rasism så verkar Sjunnesson ha ett intresse av att fiska sympati och gehör i antisemitiska träsk. Stiftelsen Expo noterade tidigare i år att Sjunnesson på Facebook bl.a. uppmanat rasideologen och antisemiten Henrik Palmgren att på sin sajt Red Ice Creations uppmärksamma hans böcker. Så sent som i våras föreläste Gilad Atzmon för Cui Bono i Göteborg, de har även haft samröre med Henning Witte, Jüri Lina och Christopher Bollyn. De länkar till rasideologiska och judehatatande sajter som Jeff Rense och David Duke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar