Inte bara vanlig ”skepsis”

Igår kom Dani M sk ”svar” – i ett mejl till SVT säger han att han ”inte är antisemit”. Jaha? Då var det klart, eller?
Ytterst få som ger uttryck för antisemitism eller rasism betecknar eller ser sig själva som ”antisemiter” eller ”rasister”. Varför skulle då Dani M kalla sig själv antisemit? Han vet ju inte ens vad ordet antisemitism betyder (se bild höger).
Däremot vill han inte ta avstånd från de påståenden om judar som han sprider. I våras bloggade jag om Dani M:s löjeväckande bortförklaringar – inlägget är fortfarande aktuellt.

Jag har otaligt många gånger, bl.a. här, här, här och här, belyst Dani M:s konspiracistiska agitation. Det vore hederligt att någon gång bli bemött i sak och inte kallat ”sionist”, ”smutskastare” eller att jag gör det här i en ond och hemlig plan för att avlegitimera Israelkritik. Samtidigt så säger det en hel del om vilka röster som försökt försvara Dani M. Men eftersom det inte verkar vara tillräckligt tydligt så ska jag förtydliga några delar.

Kopplingen till det antisemitiska Paritet De Fria

Dani M lyfts ofta fram av ”Partiet De Fria” (PDF) där han är ett affischnamn för deras propaganda. Dani M:s låtar låtar spelas när PDF gör aktioner (delar ut flygblad, konfronterar folk, etc.). I våras skedde en internomröstning i PDF om vilken artist de skulle försöka få bokad tillsammans med en föreläsning av förintelseförnekaren och den antijudiska demagogen Carl Norberg. Dani M vann överlägset. Det säger en hel del. 
Men det är inte endast så att PDF ryggdunkar Dani M för att ha genomskådat en massiv konspiration. Dani M deltar själv i legitimeringen av deras propaganda, lånar retorik och slagord från PDF:s aktivister och promotar deras konspirationsteorier.

Dani M promotar PDF helt öppet på sitt Instagramkonto
Dani M ”gillar” PDF på Facebook (efter att jag uppmärksammat så har han tagit bort sin gillamarkering)
Dani M gillamarkerar att PDF är det enda parti som ”öppet tar avstånd från Bilderbergoligarkin”. Dani M själv benämnt Stefan Löfven som ”Bilderberg”

PDF framställer gärna Sverigedemokraterna som ett ”judiskt” parti. Liknande retorik förmedlas här. Dani M gillar.
Dani M deltar i en diskussion i PDF:s interngrupp! 
I denna film spelas låten ”Agenda” på högtalare när ett gäng olika PDF-aktivister 

Konspirationsteorier

I centrum för Dani M:s konspiracistiska världsbild står ”Rothschilds”; de styr ”i stort sett hela världsmedia”, ”har ’monopol’ på nyheter”, ”kontrollerar Israel” och ”i stort sett hela bankväsendet”. Namnet ”Rothschild” tycks i antisemitisk propaganda återigen ha blivit allt vanligare som kodord för en judisk världskonspiration.
Men Dani M:s konspirationsteorier sträcker sig även förbi de klasiska antijudiska tankarna om en judisk dominans över finans-, bank- och mediavärlden. Dani M tycks även vara influerad av vanligt förekommande konspirationsteorier om ”fluor”, ”chemtrails”, osv.

Dani M delar en text från Vaken.se om ”konspirationsteorier som visat sig vara sanna”
Anti-GMO upplagd av en antisemit och förintelseförnekare
En aktivist inom PDF lägger upp konspirationsteorier om ”fluor”
Konspirationsteorier om radio oc mikrovågsugnar
”Izrahell” och ”Uza” ligger bakom media och (troligtvis) även ”Iziz”/”ebola”
Marcus Borg, skribent på Vaken.se, postar inlägg om ”kollodialt silver”
Dani M:s brorsa delar länkar från den amerikanska sanningsrörelsen. Dani M:s kommentar: ”Ut med packet !!”
PDF-aktivist som postar om GMO

Konspirationsteorier om 9/11

Terrordåden i New York, Washington D.C. och Pennsylvania den 11 september har inte bara utnyttjats av antimuslimska krafter. De utgör även ett propagandavapnet i antisemiternas arsenal. Efter elfteseptember-attackerna har konspirationsteorier gått på högvarv. ”The Truth Movement”, eller den svenska förankringen, ”Sanningsrörelsen” där Vaken.se är plattformen, förnekar eller använder 11 september attentaten som en konspiration iscensatt av en elit i syfte att uppnå världsherravälde. I dessa miljöer är antisemitiska idéer aldrig långt bort. Konspirationsteorierna om elfteseptember-attackerna har blivit en katalysator för extremism och antisemitism och utnyttjas inte sällan av de antisemitiska miljöerna som försöker förpacka sina idéerna för att verka mer ”aktuella”.

Samtidigt som detta visas i musikvideon för ”Agenda” hörs ”tänk på att dem även äger media så det nyheter vi ser redan speglats för att passa dom”
Putin-propaganda

Dani M är föga oväntat en Putin-fantast. I en paranoid världsbild där ”Rothschild” styr alla banker och medier så gäller det för Dani M att hitta alternativa lösningar. Då blir konspiracistiska mediakanaler som Russia Today, Press Tv, Vaken.se eller olika konspirationsteoretiska bloggar. Där framställs Putin, Ryssland, Iran eller andra auktoritära regimer som ”svaret” mot ”väst” – och i Dani M:s fall: ”Rothschild”.

Dani M gillar Putins propagandakanal Russia Today på Facebook.
Dani M delar den hätskt antijudiska iranska propagandakanalen Press Tv


Men det slutar inte här. Jag har valt att inte publicera över femtio (!) skärmdumpar eftersom det redan nu är oerhört långrandigt. Detta är artisten som fortfarande kan höras spelas Sveriges Radios eter. Samma person vars antisemitism trivialiserat och bortförklarat av P3.

Nu ska alltså Dani M återigen medverka i Tv4. Det gjorde han förvisso redan 2014 när han bjöds in för rappa låten ”Agenda”; ett oidentifierat ”dom” som ”gör allt för rikedom”, ”äger media”, osv. Mot bakgrund av det som presenterats tidigare, det mönster jag visat på över så är det nog ganska uppenbart vilka ”dom” som avses. Så här såg det ut senast Dani M medverkade i Tv4. Undrar om det blir lika öppet och flagrant även nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar