Boken ”We Are NOT Charlie Hebdo!”

Som ett brev på posten: en antisemitisk bok författad av högerextremister, förintelseförnekare, antisemiter och konspirationsteoretiker som ska ”berätta”/”förklara”/”bevisa” vad som ”egentligen” hände i januari, 2015. Eller, tja, snarare en djupdykning i vanföreställningar kring världsmakt där iscensatta terroristattentat och maskerade militäroperationer tillskrivs judarna som, bl.a., legat bakom attacken för att promota islamofobi och tjäna pengar på bröderna Kouachis gärningar. Inget nytt under solen.

Framsidan
Baksidan

Den 244 sidor långa boken We Are NOT Charlie Hebdo; Free Thinkers Question: The French 9/11 – som finns att köpa hos nätbokandeln Amazon – är redigerad av Kevin J. Barret. Vad antisemiten Barret ansåg om attentaten stod klart redan strax därefter. Den 13/1 2015, på den hätskt antisemitiska kanalen Press Tv, frågade sig Barret huruvida Charlie Hebdo-attacken var ”ännu en sionistisk falskflagg”. Förutom propagandan på Press Tv och högerextrema Veterans Today, så driver Barret hemsidan och radioprogrammet Truth Jihad – ett forum som ständigt behandlar ”den kontroversiella frågan” varför judarna låg bakom 9/11. Barret var förut instruktör vid universitetet i Wisconsin-Madison men är är idag knuten till flera judehatande sajter, däribland Press Tv och Veterans Today, där han flitigt skuldbelägger judar för diverse händelser som passar hans paranoida rasistiska världsbild – där man finner allt från förintelseförnekelse till tankar om judisk omnipotens.
Boken är skriven av ett flertal kända namn där varje person bidrar med varsin text. 

Recensionerna:
A breakthrough in the study of State Crimes Against Democracy” – David Ray Griffin.
 Griffin är en amerikansk konspirationsteoretiker som lutar sig mot källor som den rasideologiska och antisemitiska tidningen American Free Press, samt har skänkt legitimitet åt teorier och samarbetat med krafter som framställer elfteseptemberattackerna 2001 som en judisk komplott.
A necessary set of challenging responses to the Islamophobic manipulation of the Charlie Hebdo incident, suggesting the urgent relevance of dissent and suspicion in response to official versions of controversial events” – Richard Falk. 
Föga oväntat har Falk har tidigare författat förordet till Griffins bok The New Pearl Harbor och beskrivit Griffins analyser som ”objektiva och tilltalande”. Att Falk beskriver denna bok är ”nödvändig” får väl knappast folk att trilla av stolen.

Författarna: 

  • Paul Craig Roberts. Efter Charlie Hebdo-attacken skrev Roberts en artikel på sin egna hemsida där han bestämt fastslog att ”den franska skjutningen var en falskflagg operation”. Anledningen till det var ju, såklart, ”att kväva den växande europeiska sympatin för palestinierna för att omstrukturera Europa mot Israel”. Ja – hur kunde jag missat det? Roberts är något av en udda fågel. Han kallar sig ”paleokonservativ” men befinner sig ofta i samförstånd med den extrema vänstern. Han tjänstgjorde som biträdande sekreterare i statskassan i Reagan-administrationen och var biträdande redaktör och kolumnist för The Wall Street Journal. Idag är hans rubriker annorlunda, eller vad sägs som ”US: Israel’s Puppet Government” eller citat som ”idag är de amerikanska medierna ägda av fem jätte-företag där pro-sionistiska judar har oproportionerligt mycket inflytande.”
  • Cynthia A. McKinney. 11/3 twittrade McKinney ”Om du älskar Jon Stewart bör du Dieudonné!”. 2008 kandiderade McKinney i presidentvalet för miljöpartiet (Green Party), dessförinnan var hon ledamot av USA:s representanthus för Demokraterna. Idag är hon mest förknippad med konspirationsteorier, Sanningsrörelsen och ifrågasätter ”den officiella versionen” av 9/11 med vanligt förekommande konspirationsteoretiska argument. T.ex. har hon givit eko åt propagandan om ”Rothschilds” påstådda inblandning i kriget i Libyen. McKinney är också den f.d. kongressledamoten som – på riktigt – ansåg att det fanns ”trovärdiga rapporter” som visade att den amerikanska militären dumpade 5000 fångar – var och en med ”en enda kula i huvudet” – i Louisiana träsk och använde orkanen Katrina som täckning. McKinneys hjärta bankar för försvarandet av extremister, diktaturkramande och rasistvurmande. McKinney har blivit inbjuden till Sverige av Ibn Rushd och Afrosvenskarna i Stockholm. Hennes kampanjer har färgats av judehatande budskap.
  • Yvonne Ridley. Journalisten som bl.a. haft samröre med Afrosvenskarna, Islamiska Förbundet och bjudits in till Sveriges riksdag. Ridley har återkommande appellerat till idéer om judiska eller, som det numera ofta heter, ”sionistiska” konspirationer, vilka gärna beskrivs med ett typiskt antisemitiskt bildspråk. I ett tal 2009 förklarade hon att ”sionisterna har tentakler överallt” och kontrollerar brittiska medier. I en annan text påstod hon att ”sionismens giftiga tentakler” manipulerar det brittiska rättssystemet. I ett angrepp på den förre brittiske utrikesministern David Miliband, som har judisk bakgrund, använde sig Ridley av klassisk antijudisk retorik: Miliband, förklarade hon, ”förlorade mer än sin förhud när han omskars”. Diktaturkramaren Ridley har – likt många andra – jobbat för Teherans propagandamegafon Press Tv och försvarat sitt samröre med den ökända antisemiten Mathahir Mohammed som förbjudit Schindler’s List i Malaysia och som i ett tal 2003 förkunnade att judar styr världen via ombud. Ridley har även hyllat Al-Qaida ideologen Anwar Awlaki som ”a great imam” – samma ledare som uppgets finansierat Cherif Kouachi bakom Charlie Hebdo-attacken, enligt gärningsmannen själv. 
  • Alain Soral. I höstas stod det klart att Soral, tillsammans med den antisemitiska ”komikern” Dieudonné M’bala M’bala, skulle bilda partiet ”Réconciliation Nationale” – 2009 försökte samma duo bilda det det antisemitiska partiet ”Liste Antisioniste”, som bl.a. hade som mål att ”utrota alla former av sionism i nationen” och hävdade att ”sionister” låg bakom varje skilsmässa. Soral har bl.a. hävdat att Förintelsen är den ”största globala religionen” med de ”heliga” gaskamrarna som ”kors” eller centrala tema. Han har även hävdat att den franska regeringen är under totalt inflytande av ”den sionistiska lobbyn”.
  • Ole Dammegård. Född i Danmark men bor i Sverige sen barnsben och representerar ”Sveriges bidrag” till boken. Dammegård är älskad av Vaken.se och brukar arrangera statsvandringar i Stockholms-området där han berättar ”den riktiga versionen” av vad som hände med Olof Palme. Dammegård deltar även han även i högerextrema podcasts. På Veterans Today (18/3 2015) säger Dammegård att ”med den här Köpenhamns attack är det nästan som om de [läs: judarna] tagit det till nästa nivå. Det är sjuttio år sedan befrielsen av Auschwitz, och det här kommer upp på sjuttio år sedan slutet av Andra Världskriget och befrielsen av Danmark samt andra ockuperade länder”. Vidare fortsätter Dammegård: ”jag tror att de går för den emotionella effekten, som följer problemet-reaktion-lösning-mallen. Den här gången är känslan att vi ska tycka synd om den judiska befolkningen och skylla på någon annan, avlasta trycket på staten Israel så att de kan fortsätta att göra vad de gör.” I högerextrema podcasten Red Ice Creations har Dammegård kommit ut som förintelseförnekare.
  • Andre Vltchek. Känd för att bl.a. skrivit böcker tillsammans med Noam Chomsky och stå Chomsky nära. Han jobbar på den ständigt konspirationsteoretiskt lagda kanalen Russia Today och radikalantisemitiska Press Tv. Vltchek har även skrivit i den brunröda tidningen Counterpunch – som sprider kvinnohat, hyllar nyfascister samt promotar och sprider antisemitism.
Andra människor som bidrar med texter är Zafar Bangash, Michael Lerner, Barry Chamish, John Cobb, Lawrence Davidson, Laurent Guyénot, Anthony Hall, Barbara Honegger, Shaykh Imran Hosein, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei (uppges enligt hemsidan wearenotcharliehebdo.blogspot.com vara den spirituella ledaren av Iran, men behöver inte stämma), Thaddeus Kozinski, John Andrew Morrow, Ashahed Muhammad, Ibrahim Soudy och Webster Tarpley.

Boken We Are NOT Charlie Hebdo! är ett tydligt och talande exempel på antisemitismen enande kraft. Charlie Hebdo-attacken blåste nytt liv i en djupt irrationell men för många lockande tankevärld. De konspiracistiska förklaringsmodellerna erbjuder enkla lösningar på komplicerade problem och ger människor möjlighet att omvandla frustration till hat mot ett välbekant objekt – i detta fall judarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar