Ron Paul – en frontfigur i den konspirationsteoretiska miljön

Den f.d. republikanske presidentkandidaten och kongressledamot, Ron Paul är ett välkänt namn inom den amerikanske politiken, men även en frontfigur i den konspirationsteorietiska miljön. Efter Charlie Hebdo publicerar Paul en artikel men rubriken ”Charlie Hebdo Shootings: False Flag?”. Texten spekulerar i huruvida morden kan ha handlat om att Frankrike erkänt Palestina.

Paul driver en tydlig agenda; tankar och idéer som får de konspirationsteoretiska miljöerna att jubla. Han är grundare för den politiska organisationen Campaign for Liberty där man under inlägg som ”Historien om den satanistiska världsbanken” där man bl.a. får veta hur ”Rothschild varit i centrum av världens finansmarknader i över 200 år”. I andra inlägg så som ”Den bolsjevikisk-sionistiska axeln” där ”både bolsjevism … [och] sionism har gemensamma rötter” eftersom det både skapades av, oväntat nog, ”Rothchild”. Bankfamiljen Rothschild i hundratals år använts av antisemiter som "bevis" för judarnas påstådda makt över t.ex. bankväsendet. Det är knappast en slump att just Rothschild – en bank som inte ens kvalificeras som typ 100 största i världen – används i antijudisk argumentation, likande teorier har bl.a. Dani M, Raheem Gillman hos Cafe Pan Afrika och den franske ”komikern” Dieudonné M’bala M’bala spridit och torgfört.

På Paul hemsida hittar man även texter om att ”sionister” låg bakom elfteseptember-attentatet. En artikel vars främsta källa är en förintelseförnekare.

Att dessa idéer sprids från Ron Paul Institute är föga oväntat. Aktiva inom Ron Paul Institute är:
  • John Laughland. – en person som förnekat folkmordet på muslimer i Srebrenica och stött Slobodan Milosevic, Alexander Lukashenko och i princip alla andra odemokratiska regimer som stödjs av Ryssland. 
  • 9/11 konspirationsteoretiker och foliehatts-predikanter så som Andrew Napolitano och Eric Margolis som i höstas skrev att ”vi kan inte vara säkra på om halshuggningen [av den amerikanska frilansjournalisten James Foley] var sann eller falsk”. 
  • Michael Schuerer, en f.d. CIA-officier, som anklagat amerikanska judar för att vara en ”femte kolonn” som syftar till att undergräva amerikansk politik till förmån för israeliska intressen. 
Varmt välkomna.

Under ett framträdande i Chris Mattews ”Hardball”, ett tv-program som sänds på MSNBC, berättade Paul att han skulle röstat emot lagen som tog bort Jim Crown-lagarna; lagar vars syfte var att upprätthålla segregation mellan olika etniska grupper. The Civil Rights Act motsatte sig Paul pga. att det ”brutit mot konstitutionen och minskat individuell frihet”. I december 1989 målade Paul upp ett domedagsscenario där ”rasistiskt våld kommer att fylla våra städer” eftersom ”de flesta svarta bidragstagarna kommer känna sig berättigade att stjäla från vad de flesta vita ’har’”. Svarta beskrivs som ”djur”, Washington DC som ”D.C. zoo”. I ett nyhetsbrev går Paul till attack mot de som vill byta namn på New York efter Martin Luther King Jr. ”Ett bättre namn”, föreslår Paul, är ”Welfaria”, ”Zooville”, ”Rapetown”, ”Dirtburg”, ”Lazypolis”. Paul har tidigare medgett att han uppmanat sin familj att lära sig hur man använder vapen i självförsvar eftersom ”djuren kommer”.
Foto från KKK-tiden Duke (vänster)
 Don Black (höger)
Paul tillsammans med Don Black

Paul har även hyllat den f.d. KKK-ledaren David Duke. I ett nyhetsbrev, titulerat ”Dukes vinst” heter det 1990 att ”Duke förlorade valet [Senat-valet i Louisiana] men han skrämde helvetet ur etablissemanget”. I en nyhetsbrev i anknytning till World Trade Center-attacken 1993 skriver Paul att ”om det var en setup av Mossad, som en judisk vän till mig misstänker, eller var det verkligen en vedergällning av islamistiska fundamentalister, saknar betydelse”.

Don Black, grundaren för det nynazistiska forumet Stormfront, fick medial uppmärksamhet när han 2008 valde att donera pengar till Pauls presidentkampanj. Paul tackade och tog emot – inga problem.

Så sent som 2013 talade Paul på The Fatima Center – en organisation vars ledare, hardcore-antisemiten Nicholas Gruner, förnekat Förintelsen och som flitigt sprider konspirationsteorier om en judisk världskomplott.

Listan på rasistiska och intoleranta utspel kan göras lång. Likaså hans samröre med rasister och konspirationsteoretiker. Paul framhålls ofta som en frontfigur i den konspiracistiska miljön. ”Politikern som står på vår sida”. I dessa miljöer är antisemitiska idéer aldrig långt bort – Paul är ett bra exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar