Galloway/Atzmon i rysk tvI lördags (3/1 2015) intervjuade George Galloway och hans fru Gayatri den internationellt kända antisemiten Gilad Atzmon i tv-programmet Sputnik som sänds på Russia Today.

Programmet börjar med att George Galloway presentera ”världens bästa saxofonist”, för att i nästa andetag hävda att han ”inte är afro-amerikan, som du kanske förväntade dig att han ska vara”. Varför jag skulle ”förvänta mig” att ”världens bästa saxofonist” skulle vara ”afro-amerikan” förklaras inte – troligtvis en av Galloway unkna fördomar han försöker påklistra sina tittare. Vidare hävdar att Galloway att Atzmon är ett ”geni”. ”Geniet” (Gilad Atzmon) har vid flera tillfällen hävdat att judarna själva bär ansvaret för Förintelsen, eftersom vad han kallar ”det världsomspännande judiska ledarskapet” ”förklarade krig” mot Tyskland redan 1933. Atzmons världsbild är tydligt präglad av antijudiska konspirationsteorier. Ett av otaliga exempel är hans påstående om att ”judiska bankirer” med en ”sionistisk agenda” låg bakom den senaste finanskrisen. Det ökända antisemitiska falsariet Sions Vises Protokoll – som beskriver en påstådd judisk komplott för världsherravälde – måste enligt

Atzmon ”tas på största allvar”, då det ”beskriver den politiska verklighet vi lever i”. En annan av bästsäljande, Hitlers Mein Kampf, ett verk Atzmon hyllat som både ”intressant” och ”viktigt”, och anledningen till att han själv numera påstår sig ”förstå varför Hitler lyckades imponera på så många tyskar”. Enligt Atzmon är Israel ”värre” än Nazityskland, och han har regelbundet tagit kända förintelseförnekare i försvar, nu senast den f.d. KKK-ledaren David Duke som Atzmon beskrev som ”humanist” och en ”stolt vit man”. Därtill har Atzmon även betecknat brännandet av synagogor som ”en rationell handling”.
Galloway tillkännager i början av intervjun att han blivit ”trollbunden” av Gilad Atzmons bok The Wandering Who och brukade läsa sin fru ett kapitel av boken varje dag innan de somnade. Det är oklart vilka delar av Atzmons bok som fick Galloway att känna sig ”trollbunden”; kanske var det kapitlet Swindler’s List (ett billigt trivialiserande skämt på som anspelar på filmen Schindler’s List); eller så var det kanske påståendet att ”Förintelse-religion förmodligen är ”lika gammal som judarna själva”; eventuellt fascinerades kanske Galloway när Atzmon på s. 179 anser att ”i framtiden kanske någon kan vara modig nog att hävda att ’Hitler kanske hade rätt trots allt’”; eller citatet från s. 73 där han hävdar att det inte är ”en slump att de stora judarna som bidragit till mänskligheten och humanism (Jesus, Spinoza, Marx, Simone Weill och andra) var alla självhatare”; eller möjligtvis den antijudiska propagandan på s. 121 där Atzmon hävdar att ”Den judiska Guden” som han hänvisar till Femte Moseboken 6: 10-12 ”är en ond Gud som leder sitt folk till att plundra, råna och stjäla”. Svårt att tänka mig att någon som läser Atzmons smörja kan missa hans judehat, redan på s. 18 står det att ”det finns ett hemligt världsomspännande nätverk av tusentals judar som är beredda att ’förråda’ sina värdnationer för att hjälpa den sionistiska agendan”. Så sent som igår (8/1 2015) hävdade Atzmon att det var mycket möjligt att terroristattentaten mot Charlie Habdo var ytterligare en “false flag operation”.

”Det [Atzmons egna bok] rekommenderar jag alla unga par”, skämtade Atzmon till det i intervjun. Atzmon har minst sagt ett sinne för humor, t.ex. när han skämtade till det i Norge 2011 då de lät såhär:

Atzmon: ”Nobody speaks about throwing the Jews to the sea.”
[”Nobody?”]
Atzmon: Nobody
[”Never?”]
Atzmon: ”No no. No. And it’s not fair on the sea as well. I never thougt of that one”
[skratt]

Intervjun avslutas med att Galloway hävdar att de är slut på tid och att de ”får fortsätta vid något annat tillfälle”. Galloway är även han känd för sina uttalanden.  Han har haft Tv-program på den statligt ägda iranska, hätskt antisemitiska, propagandakanalen Press Tv som stödjer terrorism och främjar förintelseförnekelse. På Press Tv har Galloway bl.a uppmanat de icke-våldsamma tittarna att ta till våld mot Israel eftersom diplomati inte är tillräckligt för Israels ”blixtkrig och gasning”. Ett centralt tema är även nazist analogierna. Galloway har även hävdat att Israel ”leker mini-Mengele”. Utöver det tidigare nämnda – vurmandet om att skicka pengar till Hamas – har Galloway bl.a. hävdat att ”sionisterna” ”skickat beväpnade män” till Maidan för att nazisterna ska ta över. Detta gör ”sionisterna” för att uppmuntra antisemitism mot ukrainska judar så att samma judar senare ”ska flytta Palestina”.

Antirasism när det är som bäst.

Men man ska komma ihåg att Atzmon är ”född jude”, tjänstgjort i Israels armé och känner andra judar – då får man tydligen skriva och säga lite vad man vill, enligt både Galloway och Atzmon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar